سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مسکن های امروزی نه اسلامی و نه ایرانی است/ حریم خانه را جدی بگیریم
حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به آیات قرآن و روایات دینی، به تشریح ویژگیهای مسکن اسلامی پرداخت و با اظهار تأسف از عدم رعایت همسان‌سازی در ساخت شهرسازی، بسیاری از برجهای مسکونی را فاقد مؤلفه‌های لازم دانست .


صدای شیعه:

حجت الاسلام حسین ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد ویژگیهای مسکن اسلامی گفت: از آیه " وجعلوا بیوتکم قبله " این معنای ظاهری برمی آید که خانه هایتان را رو به قبله بسازید؛ خانه رو به قبله این خاصیت را دارد که در زمستان آفتاب گیر و در تابستان از گرما محفوظ است. یا در یکی از روایات منقول از پیامبر اسلام(ع) عنوان شده است که چهار چیز عامل سعادت و برعکس آن عامل شقاوت است؛ همسر خوب، همسایه خوب، مرکب راهور و خانه بزرگ.

ابراهیمی افزود: دو مسئله در اینجا مهم است خانه هرچه وسیعتر راحتی آن بیشتر و از طرف دیگر انتخاب خانه ای که همسایه ای خوب داشته باشد بسیار اهمیت دارد. شاید حدیث معروف " الجار ثم الدار" که از صدیقه طاهره(س) روایت شده است دو تفسیر داشته باشد که در دعاها اول همسایه و بعد صاحب خانه اما برداشت دیگر این می تواند باشد که اول همسایه را ارزیابی کن بعد خانه را بخر .

نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: نکته دیگر که از روایات اسلامی به دست می آید در مورد ارتفاع خانه است؛ یعنی ارتفاع خانه نباید به گونه ای باشد که بر خانه های دیگر مشرف باشد و یا خانه ای که دیگران بر آن مشرف هستند هم مناسب نیست در نتیجه باید عفاف و حجاب خانه و خانواده حفظ شود.
 
عدم رعایت مؤلفه های اسلامی در مسکنهای امروزی
 
وی با اظهار تأسف از سیستم آپارتمان سازی در ایران که فاقد مؤلفه های معماری ایرانی اسلامی است تأکید کرد: این نوع ساخت و سازها موجب شده ارتباط نامحرم بیشتر و زندگی برای مردم در آن بسیار سخت شود و آسایش را از آنها بگیرد.
 
حجت الاسلام ابراهیمی با انتقاد شدید از ساخت خانه ها و مجتمعهای مسکونی با نمای شیشه طولانی گفت: این نوع خانه ها نه تنها موجب افزایش انرژی می شود بلکه با روشن شدن چراغ تمام فضای خانه از بیرون قابل مشاهده است و سیستم گرمایش و سرمایش آن درست طراحی نشده و انرژی زیادی را مصرف می کند که خود از مظاهر اسراف است. ضمن اینکه کشف عورت است یعنی خانه پوشش مناسب ندارد و خانواده در مصونیت نیست.
 
وی در ادامه به برخی مضرات خانه هایی که فاقد مؤلفه های الگوی مسکن اسلامی هستند اشاره کرد و افزود: اصولا این آشپزخانه های "اُپن" به گونه ای طراحی شده که مهمان وقتی می خواهد بنشیند روبروی آن قرار می گیرد و این باعث زحمت خانمهای محجبه می شود و این قبیل مسائل منجر به عدم رعایت شئونات اسلامی در خانه ها می شود و رفت و آمدهای خانوادگی را هم دچار مشکل می کند.
 
عدم رعایت همسان سازی موجب ساخت خانه های مشرف بر یکدیگر شده است
 
وی افزود: معمولا خانه ها بر یکدیگر مشرف هستند که با کمال تأسف دیده می شود آنکسی که پول دارد بغل خانه ای کوچک، برج می سازد و اهالی این خانه هیچ آسایش و امنیت روحی و روانی ندارند و نمونه آن طرح نواب است که چه مصیبتی بر ساکنان پشتی این برجها فرود آمده که زندگی را بر آنها تلخ کرده است.
 
ابراهیمی همسان سازی را لازمه شهرسازی خواند و گفت: متأسفانه در ایران به ویژه در تهران اصلا همسان سازی رعایت نمی شود یعنی اگر بنا به برج سازی است باید در یک منطقه خاص و اگر ویلایی است آن هم باید در منطقه مناسب خود ساخته شود و این ناهماهنگی ها نه تنها در چشم انداز بیرونی بلکه موجب مشکلات اجتماعی دیگری می شود که به بخش کوچکی از آن اشاره شد.
 
بسیاری از مجتمعهای مسکونی فاقد مسجد و نمازخانه هستند
 
رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد با انتقاد شدید از نبود مسجد و نمازخانه در برجهای مسکونی تصریح کرد: ما به هر حال نیاز داریم که با خدا مرتبط باشیم و باید در هر یک از این برجها محلی به عنوان مسجد و نمازخانه ساخته شود که متأسفانه در اکثر این برجها هیچ محلی برای اقامه نماز وجود ندارد مثلا 40 واحدمسکونی خود یک روستای بزرگ محسوب می شود که حداقل باید یک مسجد و نمازخانه همراه با سرویس بهداشتی داشته باشد که در آن برنامه های عبادی منظمی برپا شود.
 
وی با بیان اینکه نقص بزرگ ما در مسکن الگوبرداری از غرب است، افزود: در حوزه مسکن سازی ما نه اسلام و نه مفاهیم ایرانی را رعایت نکردیم درحالیکه مقام معظم رهبری همواره تأکید دارند که دو چیز رعایت شود یک اسلامیت دو ایرانیت. ما باید در معماری هم مؤلفه های اسلامی و هم آن هنر و فرهنگ ایرانی را احیا کنیم ما میراث بزرگی داریم و نباید یکباره آن را به کناری نهیم و ارتباطمان را با گذشته قطع کنیم.
 
این نماینده مجلس تأکید کرد: در این ساختمانهای نامناسب و آپارتمان با استرس زندگی می کنیم و زندگی خود را بحرانی کرده ایم در حالیکه می توانستیم با رعایت معماری اسلامی- ایرانی زندگی های آرامی داشته باشیم اما متأسفانه از غرب تقلید کرده و این تقلید ریشه ما را می خشکاند هرچند یک عده ای آگاه شده اند و آرام آرام به سمتی می روند که هویت گذشته خود را بازیابند.
 
وی به تشریح پیشنهادات خود برای دستیابی به الگوی مسکن اسلامی پرداخت و با اشاره به مسئله برج سازی گفت: در این نوع واحدهای مسکونی که دارای حداقل دو آسانسور و یا بیشتر است رعایت حریمها و رفت و آمدها شده و لااقل یکی از آنها را برای خانمها و دیگری را برای استفاده آقایون در نظر بگیرند تا افرادی که اهل رعایت هستند معذب نباشند.
 
حجت الاسلام ابراهیمی در پایان با بیان اینکه رعایت شئونات اسلامی در مورد مسکن می تواند الگوی خوبی باشد، افزود: خانه ها به گونه ای ساخته شود که حجاب و حریم آن حفظ شده و سرما و گرمای آن رعایت شود و این همه پنجره های نامناسب ساخته نشود. خوشبختانه اخیرا ساختمانهای نماشیشه را مجوز نمی دهند- بعد از اینهمه ساخت که خلق الله را عذاب دادند حالا تازه به مضرات آن رسیدند- البته به مضرات دیگر این نوع ساخت و سازها خواهند رسید اما کی و چطور می توان جبران کرد با خداست.



تاریخ : شنبه 91/11/7 | 3:37 عصر | نویسنده : حمید فلاحیان | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.